Open and Modern Aesthetic


This 100-year-old High Park residence required a complete ground floor overhaul to fulfill the owner's desire for a bright, modern and functional home. Prior to the renovation the house was dark and cold, with a cramped and dysfunctional kitchen and an unused addition at the rear.

Studio Z created a luminous and functional space and increased energy efficiency by using high performance windows and doors and insulating all exterior walls. The architect's vision of achieving a clear line of sight from the front entrance through to the rear glass-enveloped dining area created a fresh and welcoming atmosphere for the family of four.


Photography: Ryan Fung


The new Dining and Kitchen area with views and access to the south facing backyard.

Relocated kitchen with direct access to exterior deck has a simple and elegant aesthetic.

The new ground floor layout is open yet still maintains defined living spaces. Built-in shelves display cherished items.

A light filled south facing Dining Room with new windows on all sides is the focal point of the Ground Floor.

A new island accommodates quick meals for a busy family .

The new stair at the front of the house provides a landing that serves as a bench to get ready when coming and going.

New built-in bookcases flank the existing fireplace.